Medlem i Fokus !

Februar 2010 : --Arild Holm.

Medlem nr: 06/2007
Bosted: Stavanger.

Arild ble tidlig med i klubben. Et medlem som setter pris på sin Astro.
Nedenfor kan du lese om Arilds opplevelser og inngrep på sin bil.

Jeg kjøpte min Astro i juni 1999. Den ble tatt hjem til Norge av Bergheim i Drammen. Det er en 1993 modell med W motor og 200HK, m/dutch door (3 delt bakdør) som bare ble levert på 18% av produksjonen dette året.

Jeg er 6 eier av bilen i Norge. Snakket med første eier av bilen på Ekeberg camping sommeren 2006.

Det tok vel ikke så lange tiden før en startet å kikke på Internett etter oppdateringer for å gjøre bilen mer personlig. Det første som ble byttet ut var baklyktene. Fikk en kompis i Texas til å sende meg et par.

Etter og ha kommet i kontakt med Astrosafari.no (Jan) startet jeg med litt flere modifiseringer.
Nye felger ble kjøpt inn til sesongen 2006.

Grill og lykthus ble plukket av og lakkert i bilens farge, Bakvinge,
(også kjøpt hos Jan) ble også montert i løpet av vinteren 2007.

Bruker bilen min hele året og var på Rena og hentet delebil til kona`s bil også,
i forbindelse med et besøk på hjemtraktene i 2007. ( Deler er kjekt å ha ! )

Leste om Astromania på nettet og fikk ikke vært med på det første treffet i Arendal, men vi har klart å komme oss på alle treffene etter det, dessverre ikke med egen bil i 2008, da jeg ikke ble helt ferdig med senking av bilen.

Det ble satt på dropp spindler fra DJM med 2” foran og flipkit bak. Tullet litt med hva som var til glassfiber og stål men ble nå ferdig etter litt frem og tilbake. Satte på stålfjærer fra en 96 modell men da ble klaringen litt liten mellom aksling og ramme.

Under ferien måtte jeg innom Jan og få originalfester og snudd det tilbake så jeg slapp og krype over
alle humper i veien.

Slik så bilen ut før senking.
Med stålfjærer fra 1996, og full ferieoppakning.
Back to normal heights !

I starten på 2009 var det dags for å gjøre senkingen komplett med å fjerne litt av vangene over bakakselen, og så forsterke opp dette. Tok ut den originale forsterkningen og la i nytt 3mm stål innvendig før jeg la nytt 3mm stål på utsiden av dette igjen for å lage det minst like sterkt som opprinnelig løsning..

Kuttet opp 6 cm for å ha like mye klaring som det er originalt. Har aldri slått nedi bak etter dette.
Se bilder lenger ned på siden. ( Har eksakte mål på dette arbeidet ).

Med 2" senking foran, ingenting bak.
Med 2" foran, og maks dropp bak.
Bakre fjærfeste (sjakkel) i settet har 3 innstillinger, her montert i nedre posisjon, som gir minst dropp.
Platedelene før montering og sveising..
Punktsveiset før helsveising.
Slik blir det plass til vandring for bakakselen etter senking. De ble 6 cm ny plass.
Bilen har aldri slått nedi etter dette ble utført..

Bilen er nå slik jeg vil ha den, og ligger meget godt på veien.
Nedenfor sees noen stemningsbilder fra ferie samt deltagelse på Astromania.

Har nå hatt min Astro i 10 år og er veldig godt fornøyd med den. Har skiftet ventilstyringer i toppene en gang, automatkasse er overhalt hos RATS, ellers så er det forstillingsdeler som skiftes nå og da.
Har et sett med angel eyes lykter som brukes bare om sommeren.

Videre planer for bilen er eventuelt bytte til V8. Motoren har nå gått ca 320 000 km, men ingen ting er bestemt.

Det jeg har handlet av deler til min Astro er litt igjennom følgende firmaer:
I Norge: Astroparts / Aarnes amerikanske bildeler / Kvia (Lokal GM forhandler) samt USA Parts
I USA: Rock Auto og Summit Racing.

Dette er min 4 amcar.
Nr. 1 var en 1976 ChevroletMalibu stv.,
nr. 2 var en 1976 Cadillac Coupe Deville,
nr.3 var en 1993 Ford Mustang Converible,
nr.4 er en 1993 Chevrolet Astro LT EXT.

Kona kjører en 1991 Chevrolet Beretta og vår datter en 1998 Chrysler Neon.

Vil berømme Jan som har tatt initiativet til denne klubben og webshopen.
Støtt opp om han så vi får et godt miljø for våre biler i Norge.

Man blir vel møtt med mye skeptisk når man eier amcar i Norge, men folk har nok ikke fått med seg at
det har skjedd ting siden 60 og 70 tallet med forbruket på disse deilige bilene.

Er medlem i Astrosafari club, AMCAR og i Rogaland Amcar Club hvor jeg også sitter i styret og er webmaster.

Mvh Arild Holm
e-post: arild.holm@statkart.no