Medlem nr : 01/2007
Jan Otnes.

Hei.
Med medlemsnummer 1 så tyder det på at man har hatt noe å gjøre med etableringen av AstroSafariklubben
å gjøre, og det stemmer.

Det startet med en kort LT 88, som nå medlem nr 49 eier. Her gikk det skall av et ventilsete, og etter å ha skrudd av topplokket, bestemte jeg meg for å overhale hele motoren. Den ble levert på Oslo Sylinderservice til overhaling og lett trimming. Men, da sto jeg der uten en kjørbar Astro, og med stort behov for slik bil. I avisen var det flere, og og i mai 2005 falt valget på en 93 Starcraft LT 8 seter, (tidl minibuss) Interessen for disse bilene ble ikke mindre etter dette, og plutselig var det kjøpt inn flere delebiler fra Sverige, samt at jeg begynte med import av deler og styling. Etterhvert så ryktes det om en ("astronaut") i Lillestrømområdet, og flere med Astro tok kontakt for deler og utstyr.Jeg kom i kontakt med Dag Johnny Olafsen i Skien, som hadde bygget opp et antall av disse bilene opp gjennom årene, med egenprodusert styling og bytte til V8.
Han klarte ikke å dempe min intresse, når jeg så hva han hadde gjort med både egne og andres biler.

Nettsiden astrosafari.no ble etablert i mai 2005, og i skrivende stund ( okt/nov 2008) passerer telleren 22 000.

I 2007 ble Astrosafariklubben etablert, og i samme skrivende stund er det nå 51 medlemmer.
Det ble også etablert et Newsletter pr mail som hittil er kommet ut 13 stk av.

Jeg har dette som hobby, ved siden av heltids jobb. og flere andre verv, Derfor går fremdriften i rykk og napp.
Hobbyen har nå også blitt en binæring, da det etterhvert ble en del investeringer i delelager og utstyr.

Har også vært medlem i ACSN i Oslo siden 1979. Der har jeg vært både leder og senere styremedlem i mange år. De siste 11 årene har jeg vært "primus motor" når det gjelder treffene Oslomønstringen, og Oslo Grombil & Mc

Det neste som er under utvikling på astrosiden er en Webshop, kombinert med bildepresentasjon av delene.
Det er på lager en masse greier til Astro som ikke er vist på nettsiden ennå.

Vedrørende egne biler så kjører jeg for tiden en 1995 Astro 4WD varebil. Denne skal fortsette å være varebil,
men skal lakkeres opp og få ny front denne vinteren.

Har også kjøpt en totalvraket Starcraft minibuss som jeg har fått godjent karrosseribytte på.
Denne har det blitt importert et nytt karrosseri til, som så vidt jeg vet ikke finnes maken til i Norge.
Målet er å ha denne klar til neste Astromania.

Har denne under oppussing, 95 modell oppgradert til 97 med 8 seter beige skinninteriør, og 97 utvendig listverk.
Flott stereoanlegg og DVD. Denne skal selges når den er ferdig. Ta kontakt om denne er interessant.
Dette ble min neste Astro. Starcraft LT. Brukte denne jevnlig til jeg havnet i en kjedekollisjon.
Hele frontene knust. Har ikke bestemt meg hva jeg gjør med denne ennå.
Dette er min første Astro. Nydelig fasong på disse. Jeg skal ha en slik en igjen. Som skal få endel styling.